Malzemeler:

10 yaprak güllaç
250 gr ceviz içi
3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için)
Şurubu:
2,5 su bardağı tozşeker
3 bardak su

Hazırlanışı:

Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun. güllaçların kenarındaki sert
Kısımlarıkesip çıkartın. ortalarından keserek iki parçaya ayırın.
Yarım güllaçlarıteker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin
Içine yerleştirin. ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmişceviz koyup
Kenarlarınıortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın.
Kalan sütü de üzerine dökün.
Şekerle suyu iki taşım kaynatın. gülsuyu katıp soğutun. şurubu güllaçların
Üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasınıbekleyin. 


This entry was posted on 12:56 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: