Malzemeler:

1 koyun barsağı(600 gr, delik olmayan)
2 akciğer (çok ince kıyılmış )
2 İri soğan (rendelenmiş)
200 gr pirinç (1 su bardağı ) (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüşbir dişsarmısağı3
Çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis
Ediniz.
Koyun barsağınımusluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini
Sıyırarak iyice yıkayınız. barsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi
Birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımıile
Doldurunuz. öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip,
Bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. bir servis tabağına alıp servis
Ediniz. 


This entry was posted on 00:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: