Malzemeler:

2 bardak pirinç
2 orta boy havuç
5 çorba kaşığı margarin
250 gr. koyun eti
30 gr. badem
Karabiber

Hazırlanışı:

Bir tepsiye ayıklanmış2 bardak pirinç, 2 çorba kaşığı tuz ile pirinçlerin
Üstlerini kaplayabilecek kadar sıcak su ilave ederek iyice soğuyana kadar
Bir kenara bırakın.
Soğuyunca suyunu dökün, pirinçleri iyice yıkayın, süzün ve bir kenara
Bırakın. diğer taraftan bir küçük tencereye irice kuşbaşıdoğranmışkoyun
Eti, 4-5 bardak su ile, 1/2 çorba kaşığı tuz koyarak, tencerenin kapağını
Kapatıp etler pişip iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta ateşte
Yaklaşık 2 saat pişirip pilavda kullanılmak üzere bir tarafa bırakın.
Havuçların üstünü kazıyıp irice rendeleyin ve yağda 1-2 dakika pişirip bir
Kenara bırakın. sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile bir taşımlık
Kaynatılmışve kabuklarıayıklanmışbademleri koyarak 2 dakika kavurun.
Buna, daha önce yıkayıp süzülen pirinci katarak, kuvvetli bir ateşte
Durmadan 10 dakika kavurun. 


This entry was posted on 12:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: