Malzemeler:

700 gr brüksel lahanası
3 su bardağı et suyu
125 gr İrmik
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 defne yaprağı
200 gr süt kreması
Tuz, karabiber
4 bonfile

Hazırlanışı:

2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin.
Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağıkızdırıp ateşten alın ve irmikli
Karışımıiçine dökün. soğumasınıbekleyin.
Bu arada soğanısoyup küçük küpler halinde doğrayın. bir tavada
Margarini eritip soğanıkavurun. brüksel lahanasıve defne yaprağınıilave
Edip kavurmaya devam edin. kalan et suyunu ve süt kremasınıekleyin. 10
Dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
İrmikli karışımıkareler halinde kesip tavadan alın. bir diğer tavada 1 çorba
Kaşığı sıvıyağıkızdırıp irmikli kareleri kızartın soğumayacak şekilde
Bekletin.
Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. bir tavada kalan yağıkızdırıp
Bonfileleri kızartın. bonfileleri, brüksel lahanasıve irmik eşliğinde servis
Yapın.



This entry was posted on 02:36 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: