Malzemeler:

1 kilo tavuk bonfile
1 portakalın suyu (limonda olabilir)
Dilediğiniz miktarda;
Sarımsak,
Karabiber,
Kekik,
Köri,
Tarçın,
Defne yaprağı
Zeytinyaği
Kızartmak için;
Bol sıvıyağ
Un
Kırmızıtoz biber
Tuz

Hazırlanışı:

Tavuk bonfileyi kuşbaşıbölün.sonra bütün baharatları, portakal
Suyunu,ezilmişsarımsaklarıve zeytinyağınıtavuklarla karıştırın. marine
Ettiğiniz Malzemeler:i 1,5, 2 saat kadar buzdolabında bekletin.bekleme
Süresi dolduktan sonra bir poşetin içine unu,tuzu,kırmızıbiberi
Ekleyin.sostan çıkardığınız tavukların bir kısmınıunun içine koyup una
Bulanana kadar poşeti sallayın.daha sonra kızgın yağda kızartın.tavukların
Miktarına göre aynıişlemi tekrarlayın.dilerseniz patetes püresiyle ve ya
Kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.



This entry was posted on 02:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: