Malzemeler:

12 kuzu böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş)
30 gr margarin (2 çorba kaşığı )
2 çorba kaşığı rafine yağ
4 soğan (ince dilimlenmiş)
2 domates (kabuklarısoyulup çekirdekleri ayıklanmış)
200 gr dömi-glas sos (1 su bardağı )
1 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış )
2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi

Hazırlanışı:

Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis
Edebilirsiniz.
Fırınınızıönce orta sıcaklığa getirip (180 c) ısıtınız.
Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağve rafine yağıorta ateşte eritiniz.
Köpükleri kaybolunca soğanlarıekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika,
Soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız. soğanlarıdelikli kepçe ile
ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz. kalan yağıtavaya koyup,
Böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz. domates dömi-glas
Sos, maydanoz, limon sutu velimon rendesini ekleyip ateşin altınıkısınız
Ve devamlıkarıştırarak 4 dakika daha pişiriniz.
Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek
Hemen serviz ediniz.



This entry was posted on 00:21 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: