Malzemeler:

12 kuzu böbreği (yağlarıtemizlenmiş)
1 su bardağı rafine yağ
2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Yapımıson derece kolay olan böbrek tavayıgirişyemeği yada başyemek
Olarak servis edebilirsiniz.
Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızıturpla lezzetli bir
Girişyemeğidir.
Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una
Bulayınız.
Orta boy bir tavada rafine yağıkızdırınız. böbrekleri bu yağda altüst
Ederek 4-5 dakika kızartınız. böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Tavadaki rafine yağıdökünüz.
Aynıtavada, orta ateşte, tereyağ ıeritiniz. yağkızmaya başlayınca
Kızartmışolduğunuz böbrekleri içine atınız. 1-2 dakika kadar altüst ederek
Pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz. 


This entry was posted on 00:20 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: