Malzemeler:

225 gr kemiksiz dana lop et, 
115 gr çubuk makarna, 
1 çorba kaşığı sıvıyağ, 
Doğranmış1 orta boy soğan, 
450 gr doğranmışdomates, 
250 gr doğranmışyeşil fasulye, 
100 gr dilimlenmişmantar, 
85 gr (1/3 su bardağı ) domates salçası, 
1/2 tatlıkaşığı dövülmüşrezene tohumu (istenirse), 
1/4 tatlıkaşığı biber, 
1 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri, birkaç dal dereotu (istenirse). 

Hazırlanışı:

Eti hafif dondurun, yaglarini temizleyinve liflerin yönünde, lokmalik ince 
Seritler halinde dograyin. makarnayi tarife göre pisirin, süzün ve ilik olarak 
Bekletin. sos için; yagi genis bir tavada ve orta ateste isitip, eti ve 
Soganlari ekleyin. et kahverengilesinceye dek (2-3 dakika) karistirarak 
Kavurun. domates, fasulye, mantar, salça, rezene ve biberi ekleyin. 
Kaynamaya baslayinca altini kisip, kapagini kapatmadan (7-8 dakika) 
Koyulasana dek, arada bir karistirarak pisirin. peyniri ekleyin. tabaga 
Aldiginiz makarnalarin üzerine sosu dökerek servis yapın. istenirse üzerine 
Biraz daha kasar peyniri serpilebilir. 



This entry was posted on 07:37 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: