Malzemeler:

750 gr bonfile
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
2 çay kaşığı hardal
200 gr krema
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlıkaşığı limon
Tuz

Hazırlanışı:

Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay
Kaşığı karabiberle ovalım. derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki
Soğanıkısık ateşte on dakika çevirelim.
Etleri ilave edip harlıateşte karıştırarak beşdakika kavuralım. bir çorba
Kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. sonra bir çorba
Kaşığı domates salçasıile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört
Dakika daha harlıateşte pişirelim.
Bir bardak çiğkrema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim.
Kaynatmadan iyice ısıtalım. isıtılmışbir tabağa alıp hemen servis yapalım.
Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayıeklemeden önce
Etleri yumuşayıncaya kadar kapalıolarak harlıolmayan ateşte pişirmeniz
Gerekir 


This entry was posted on 02:35 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: