Malzemeler:

1.5 kg devekuşu eti (yarım kilosu dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı soya sosu
Yeteri kadar taze kara biber
1 dişsarımsak
1 yemek kaşığı yemeklik yağ
4 tane yeşil biber
1 tane kırmızıbiber
150gr. dilimlenmişmantar
6 tane yeşil soğan
Yarım fincan et suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 tane domates
Yarım fincan iç edilmişfındık
Isteğe göre tatlandırıcıbaharatlar

Hazırlanışı:

Daha önceden dilimlenmişve kısmen dondurulmuşdevekuşu eti (yarım
Kilo)ile soya sosunu karıştırın. damak tadına göre taze karabiber ilave
Edin. bu karışımıyaklaşık 2 saat buzdolabında soğutmak üzere
Buzdolabına koyun. sonra 1 yemek kaşığı yağile sarımsağıve istediğiniz
Tür baharatlarıkarıştırarak kızartın. hemen sonra diğer eti (1kg.) ekleyin.
Et kahverengileşene dek kızartın(yaklaşık 4dak.). etleri kızartma
Kabından alıp başka bir kaba koyun. kızartma kabına
Biberleri,mantarları,soğanlarıekleyin. sebze karışımıkıvama gelene kadar
Kızartın. başka bir kaba aldığımız eti sebze karışımının üzerine atın.
Yaklaşık 2 dakika kızartın. başka bir kapta daha önce buzdolabına
Koyduğumuz karışımıet suyu ve mısır nişasta ile karıştırın. bu karışımı
Pişmekte olan etin üzerine atın. biraz karıştırdıktan sonra domatesi
Üzerine atın ve tencerenin kapağınıkapatarak 2dak. pişirin.
Bifteği servis tabağına alın. üstünü iç edilmişfındık ile süsleyin. İsteğe
Göre pilavla beraber servis edin.



This entry was posted on 07:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: