Malzemeler:

1 adet kuzu budu
1 tatlıkasığıbiberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanımısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmişceviziçi
3 adet haşlanmışhavuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için: pamuk ipliği
Sosu için:
1 kahve fincanımısırözü yağı
3 dişsarmısak
1 çorba kasığısalça
1 kahve fincanısirke
1 çay bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. soğanırendeleyin.
Tuz, karabiber, 1 tatlıkasığıbiberiye ve 1 kahve fincanımısırözü yağı
Karıştırıp, etin üzerine sürün. etin üzerine bıçakla çentikler atın. etin bir
Kenarına ceviz içini, dilimlemişhavucu koyun. rulo seklinde sarın. İple her
Yerinden sıkıca bağlayın.
Hafif yağlıtencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. sürekli çevirerek ruloyu
Hafif kızartın. bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağınıalın.
Salça, dövülmüşsarmısak, 1 kahve fincanısirke, su, tuz ve karabiber ilave
Edip bir tasım kaynatın.
Kuzu rulosunu yağlanmışbir fırın kabına alın. hazırladığınız sosu üzerine
Gezdirin. kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. et pişerken kurumaması
Için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. dilimleyerek servis yapın.



This entry was posted on 02:33 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: