Malzemeler:

4 tavuk budu
1 kg taze iç bezelye
3 soğan
3 domates
2 sivri biber
8-9 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Tavuk butlarınıtemizleyin, yıkayın, tuz ve biberle ovalayın. bir tencerede
Kızdıracağınız 3 kaşık sıvıyağda butlarıçevirerek her iki taraflarınıiyice
Kızartın ve bekletin.
Bezelyenin içlerini ayıklayın. soğanlarıince ince kıyın, domatesleri ufak
Küpler halinde kesin ve sivri biberleri de küçük küçük doğrayın.büyük bir
Tencerenin içinde kalan yağıkızdırıp, soğan ve biberleri hafif
Pembeleştirin. domatesleri ekleyerek birlikte 2-3 dakika çevirin.
Tavuk butlarını, bezelyeleri ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin ve
Kaynayınca ateşi kısın. tavuk eti ve bezelyeleri 45-50 dakika kadar pişirin.



This entry was posted on 11:30 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: