Malzemeler:

150gr. sultani bezelye
400gr. kuzu filetosu
2 adet limon
1 dişsarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 sap maydanoz
1 tatlıkaşığı kekik
10 adet kiraz domates
Tuz,karabiber

Hazırlanışı:

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. süzüp, kurulayın.
Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarınıalın. bu
Parçalardan her birini 12'ye böldükten sonra 2,5 cm'lik küpler halinde 48
Parçaya ayırın.
Rendelenmişlimon kabuğu, tuz ve sarımsağıbir havanda iyice dövün.
Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağınıda ekleyip pürüzsüz bir hamur
Kıvamına getirin. karışımıbir tencereye boşaltın. eti ilave edip, karışıma
Bulayın. tencerenin kapağınıkapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın.
Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarıaçık kalacak şekilde sarın.
Bezelyeye sarılmışetleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla
Dizin. şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadar
Pişirip, sıcak olarak servis yapın. 


This entry was posted on 02:31 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: