Malzemeler:

1 kg. kemikli gerdan,
300 gr. pirinç
100 gr. yaprak biber,
100 gr. tuz,
50 gr. karabiber,
10 dişsarımsak,

Hazırlanışı:

Bir tencerede 1 kg. et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar
Kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır. kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve
Haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. başka bir tencerede 300
Gr. pirinç haşlanır, 15 dakika daha sonra haşlanmışbu pirinçler 5 porsiyon
Olacak şekilde tabaklara konur. pirinç üzerine 200 gr. et suyu, sarımsak,
Yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır, kaynayıncaya kadar
ısıtılır ve servise sunulur. 


This entry was posted on 13:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: