Malzemeler:

2 adet piliç göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 dişsarımsak
1 adet soğan
1 su bardağı mantar
2 adet biber
2 adet domates
1 çay bardağı domates suyu
Beyaz biber, tuz
Beğendi için:
1 kg patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağ ı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanlarıközleyln. elinizle ince ince didin, 1
Çorba kaşığı tereyağ ınıeritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su
Bardağı sütü ilave edin. patlıcanıda ilave edip tahta bir kaşıkla 15 dakika
Karıştırın. macun kıvamına gelinceye kadar pişirin. tencereyi ocaktan alın.
Tuz ve karabiberi katın.
Diğer yandan piliç göğsünü incecik doğrayın, 1 çorba kaşığı sıvıyağda
Kavurun. ocaktan alın. ayrıbir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda
Yemeklik doğranmışsarımsak ve soğanıkavurun. mantar ve biberi de
Küçük doğrayıp soğanlara ilave edin.
Birkaç dakika çevirin. bu arada kavrulmuşpiliç göğsünü, küp doğranmış
Domatesi ve domates suyunu ilave edin. 5-10 dakika pişirin. tuz ve beyaz
Biberi katın. beğendiyle servis yapın.



This entry was posted on 04:31 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: