Malzemeler:

750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş)
1 tatlıkaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı un
60 gr tereyağ ı(4 çorba kaşığı )
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 arpacık soğanı(kıyılımış)
1 dişsarmısak (dövülmüş)
200 gr kırmızı şarap (1 su bardağı )

Hazırlanışı:

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplıciğer, tereyağ lı şehriye ve bezelye
Ile servis edilebilir.
Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir
Kenara koyunuz.
Büyük bir tavada tereyağ ve zeytinyağıeritip, köpükleri kaybolunca
Arpacık soğanıve sarmısağıekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana
Kadar sote ediniz.
Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kizartınız. bir
Delikli kepçeyle tavadan alıp, öteki ciğer dilimlerini kızartırken (gerekirse
tereyağ ve zeytinyağekleyerek) ilk kızarmışları ısıtılmış bir tabakta üstünü
Örterek sıcak tutunuz. bütün dilimler kızardıktan sonra ciğer ve soğanları
ısıtılmış tabağa alıp, sıcak tutunuz. şarabıtavaya boşaltıp, harlıateşte 1-2
Dakika karıştırarak kaynatınız.
Tavayıateşten alınız. sosu, tabaktaki ciğerlerin üstüne boşaltarak hemen
Servis ediniz.



This entry was posted on 00:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: