Malzemeler:

Hamuru İçin:
200 gr un
1 çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı + 2 çay kaşığı margarin
1 yumurta
Harcıiçin:
2 adet tavuğun göğüs kısımları
1 çay kaşığı tuz
Taze çekilmişkarabiber
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
75 gr iç bezelye
75 gr havuç

Hazırlanışı:

Önce fırınınızı200 °c'ye getirip, ısıtın.harcıhazırlamak için tavukların
Göğüs etlerini çıkartıp, kuşbaşıdoğrayın. tuzlayıp, biberleyin. margarini bir
Tavada eritin. yağkızarmaya başlayınca tavuklarıilave edin. bir kaşıkla
Arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin.
Etler pişince tavayıateşten alıp, fazla yağınısüzdürüp, atın. krema,
Maydanoz, bezelye ve havucu ilave edip, karıştırın. harcıbir kenarda
Saklayın.
Hamuru hazırlamak için unu eleyin, tuzu ilave edip, karıştırın. margarini
Katıp, kumlu doku oluşuncaya kadar avucunuzun içiyle ovarak yedirin.
Karışımıhavuz biçiminde açın. ortasına çırpılmışyumurtayıkoyun. un,
Yağkarışımınıyavaşyavaşyumurtaya yedirin. pürüzsüz bir doku elde
Edince, hamuru nemli beze sarıp, serin bir yerde yarım saat kadar
Dinlendirin.
Dinlenmişhamuru merdaneyle yaklaşık 1/2 santim kalınlığında açıp, bir
Tart kalıbının içine döşeyin. kenardan taşan kısımları, sıyırarak alın.
Pişerken hamurun kabarmamasıiçin hamuru en az beşaltıyerinden
Çatalla delin.
Harcıkalıbın içine döşeyip, morney sosu dökün. tavuklu payı, önceden
ısıtılmış firına sürüp yaklaşık 20 dakika, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar
Pişirin. kalıbın içinde hemen servis yapın.



This entry was posted on 11:25 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: