Malzemeler:

250 gr dondurulmuşkarides
250 gr dondurulmuşkalamar
6 mantar
2 soğan
3 sivribiber
2 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dal maydanoz
2 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmişkaşarpeyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı rendelenmişkaşarpeyniri
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı:

Mantarlarıtemizleyip dilimleyin. kararmamasıiçin üzerine limon suyu
Gezdirin. soğanlarısoyup kıyın. biberleri temizleyip doğrayın. maydanozu
Kıyın. domatesleri soyup doğrayın.
Sıvıyağıtavada kızdırın. soğanısote edin. mantar, sivri biber ve domatesi
Ilave edip pişirin. karides ve kalamarlarıekleyip tuz ve karabiber serpin ve
Kısık ateşte pişirin.
Beşamel sos için; margarini tavada eritin. unu ilave edip pembeleşinceye
Kadar kavurun. sütü azar azar ekleyin. koyulaşıncaya kadar sürekli
Karıştırarak pişirin.
Karidesli karışımıgüveç kabına alın. maydanozu serpip beşamel sosu
Gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
Fırında pişirin. sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 03:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: