Malzemeler:

4-5 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmışbezelye
1 orta boy soğan
2 adet küp küp doğranmışdomates
2 dişsarımsak
1 adet kırmızıbiber
4-5 adet sivribiber
1/2 kilo mantar
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz
1/2 su bardağı kaşar rendesi
Karabiber
Pulbiber
Beşamel sosu:
2 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yağ
1 yumurta

Hazırlanışı:

Patatesler küp küp doğranıp karabiber serpilerek tavada pempeleşinceye
Kadar kızartılır.
Ayrıbir yerde soğan yağda kavrulur.sonra doğranmışbiberler
Katılır.limonlu suda bekletilen enlemesine doğranmışmantarlarda ilave
Edilir.biraz kavurduktan sonra domatesler ,soya sosu ve baharatlar
Katılır.borcam tepsiye bu karışım aktarilir,patetesler,bezelyeler katılır.
Beşamel sos için yağda un kavrulur.yavaşça süt katılır.en son yumurta
Kırılır.borcamdaki karışımın üzerine dökülüp üzerine kaşar rendelenir.200
Derecedeki fırında 25 dakika pişirilir.afiyet olsun :)



This entry was posted on 08:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: