Malzemeler:

Yarım kg taze haşlanmışkuşkonmaz,
560 gram dana bonfile
Sos malzemesi:
1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış )
10 adet ezilmiştane karabiber
1 kahve fincanıestragon sirkesi
2 çorba kaşığı su
4 adet yumurta sarısı
500 gram tereyağ ı
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış estragon
Bir miktar tuz

Hazırlanışı:

Sirke, soğan ve tane karabiberi bir kaba koyup, ağır ateşte kaynatın. sirke
Az bir miktar kalınca ateşten alarak ılıtın. İçine tuz, limon suyu ve yumurta
Sarısınıilave edin. çırpma teliyle karıştırın.
Kabın altına sıcak su koyun. yumurta iyice kabarıp koyulaşmcaya kadar
Pişirmeden çırpın. daha sonra kabısıcak sudan çıkararak, ılık hale
Gelinceye kadar karıştırın. eritilmiş ılık tereyağ ınısicim gibi akıtarak, telle
Devamlıkarıştırarak yumurtaya yedirip süzdürün. İçine kıyılmış estragon
Ilave edin.
Dana bonfileyi 8 parça madalyon şeklinde ızgarada pişirin. servis tabağına
Iki adet pişmişmadalyon, yanına sıcak kuşkonmaz ve sos koyun. sıcak
Sıcak olarak servis yapın.  afiyet olsun :)


This entry was posted on 02:24 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: