Malzemeler:

6 adetpatlıcan
3 çorba kaşığı tereyağ ı
3 kahve fincanıun
2 su bardağı süt
L çay bardağı kaşarpeyniri
L adet limon
750 gr kuzu kuşbaşı.
L adet kuru soğan
L çorba kaşığı salça
2 adet domates
5 su bardağı su
Baharat
Tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanları3-5 yerinden bıçağın ucu ile delin. bütün olarak közleyip
Sıcakken soyun ve kararmamasıiçin limonlu suyun içine bırakın.
2 çorba kaşığı yağıeritip unu ekleyin. çırpma teli ile 3-4 dakika orta
Ateşte karıştırın. soğuk sütü ilave edin ve karıştırın. 5-6 dakika pişirdikten
Sonra, patlıcanlarıdoğrayıp ezerek iyice sıkın ve sosa ilave edin. tahta
Spatula ile karıştırıp tuz ve peyniri ilave edin.
Bir çorba kaşığı tereyağ ınıeritip etleri ilave edin. etler suyunu salıp
Çekene kadar pişirin. soğanıekleyip kavurun. salçayıilave edip l dakika
Sonra un ve domatesi ekleyerek karıştırın. tuz ve baharat ilave edip
Pişmeye bırakın.
Hazırladığınız beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın etleri de beğendinin
Üzerine paylaştırın. arzu ederseniz üzerini közlenmişsivri biber ve
Domateslerle süsleyip sıcak olarak servis yapın. (6 kişilik



This entry was posted on 02:18 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: