Malzemeler:

1 paket tavuk göğüs bonfile
Birkaç adet ince yeşil sivri biber
1-2 çorba kaşığı domates püresi
Yarım kadeh beyaz şarap
Soya sosu

Hazırlanışı:

Tavuk bonfileleri çıkartıp temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. yeşil
Biberleri yıkadıktan sonra, çekirdeklerini ayıklayarak ince şeritler halinde
Kesin. büyük, kapaklıbir tefon tavayıbir çay kaşığı tereyağ ıgezdirerek
ısıtın. İçine doğradığınız tavukları, beyaz şarabı, domates püresini ve yeşil
Biberi ekleyin. 4-5 dakika hafif piştikten sonra bu sefer istediğiniz kadar
Soya sosunu (tercihen bol miktarda), kekik, tuz ve estragonu ekleyin,
Ağzınıhafif kapatın ve pişmeye bırakın. piştikten sonra tavukların suyunu
Çekmiş, ama aynızamanda da kurumamışolmasına dikkat edin, kuruma
Halinde biraz daha soya veya beyaz şarapla çevirebilirsiniz.



This entry was posted on 13:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: