Malzemeler:

4 adet ayıklanmışve dondurulmuşenginar
250 gram taze karides (donmuº ta olabilir)
2 adet mezgit fileto (donmuº-superfresh)
3 bardak su
1 adet limon
1 çay kaşığı  şeker
1 tatlıkaşığı tuz
100 gram tereyağ ı
2 adet defne yaprağı
1 tatlıkaşığı limon suyu
1 tatlıkaşığı üzüm sirkesi
10 adet mantar
2 dişsarımsak
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Enginarlarıbir tencereye alıp üzerine 3 bardak su, 1 adet limonun suyunu,
1 tatlıkaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı  şekeri ilave edip yumuşayana kadar
Pişirin. suyunu süzdükten sonra sıvıyağile hafif yağlanmışfırın tepsisine
Dizin.
Bir tavada tereyağ ınıeritin. ayıklanmışve iri parçalar halinde kesilmiş
Karidesleri ilave edip 3 dakika kavurun. mezgit filetolarıkuşbaşı
Büyüklüğünde doğrayıp ilave edin. 3 dakika kadar sonra defne
Yapraklarını, sirkeyi, dövülmüşsarmısakları, tuzu ve karabiberi ilave edin.
Orta hararetli ateşte tahta kaşıkla devamlıçevirerek pişirin. piştikten sonra
Defne yapraklarınıçıkarın.
Mantarlarıküçük parçalar halinde doğrayıp haşlayın. haşlanmışve
Doğranmışmantarlarıeşit miktarlarda enginarların üzerine koyun. üzerine
Hazırladığınız karidesli ve balıklıharcıyerleştirin. önceden ısıtılmış orta
Sıcaklıktaki (160-180oc) fırında 5 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.



This entry was posted on 14:53 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: