Malzemeler:

½ kg sudak veya mezgit fileto
4 adet patates (orta büyüklükte)
250 gram brokkoli
4 çorba kaşığı limon suyu
250 gram krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tatlıhardal
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ(kabıyağlamak için az miktarda)

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın. brokkoliyi saplarından
Ayırın ve saplarınıdilimleyin.her ikisini ayrıolarak haşlayın ve sonra soğuk
Su duşuna sokun.
Balık filetoları2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve
Karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin.
Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın.
Isıya dayanıklıyayvan bir kabısıvıyağile hafifce yağlayın. dibine, her
Sırayıtuzlayarak iki sıra patates halkalarınıdizin. üzerine bir sıra balık
Fileto ve bir sıra brokkoli döşeyin. üzerine kremalıkarışımıdökün.
180oc’a ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişiriniz.
Sıcak olarak servis yapın.  afiyet olsun :)


This entry was posted on 14:54 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: