Malzemeler:

1 kg fener balığıveya mezgit fileto
½ çorba kasesi üzüm sirkesi
1/3 çorba kasesi soya sosu
1 çorba kaşığı toz karabiber
10 ila 12 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
4 dişsarımsak
Tuz
Sıvıyağ(kızartma için)

Hazırlanışı:

Balık filetoyu yıkadıktan sonra orta büyüklükte parçalara ayırıp derince bir
Kaba alınız. başka bir kapta sirke ile soya sosunu karıştırıp balıkların
Üstüne dökünüz. dövülmüşsarımsak, toz karabiber, tane karabiber, tuz
Ve defne yapraklarınıilave edip 25-30 dakika kadar dinlendiriniz. sonra
Karışımıkaynama noktasına gelinceye kadar ısıtınız ve bir kenara alınız.
Bir tavada sıvıyağıkızdırınız. balıklarıkarışımdan alıp yağda kızdırınız.
Kızarınca sosun yarısınıilave ediniz. karışım buharlaşmaya ve koyu bir
Kıvam almaya başlayıncaya kadar devam ediniz.
Sıcak olarak kızarmışparmak patates (pommes frites) ve pilav ile birlikte
Servis yapınız. 


This entry was posted on 14:55 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: