Malzemeler:

1 hindi but
1 su bardağı beyaz şarap
2 havuç
3 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 salçalık kırmızıbiber
8-12 arpacık soğan
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı su
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin. bir kasede
Şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin
Üzerine dökün. etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin. salçalık
Biber, arpacık soğan ve havuçlarıtemizleyin. biber ve havuçlarıuzun
Şeritler halinde doğrayın.
Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın. kalan sıvıyağda etleri kızartın
Ve bir güvece alın. aynıyağda havuç ve soğanlarısoteleyip etlerin yanına
Yerleştirin. kırmızıbiberleri de aynıyağda kızartıp ekleyin. hardal,
Kuşüzümü, su ve defne yaprağınıilave edin.
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayıeritip güvecin üzerine gezdirin
Karıştırın. güveci alüminyum folyo ile kaplayın. 160 dereceye ayarlısıcak
Fırında 2-2.5 saat pişirin. sıcak olarak servis yapın.



This entry was posted on 04:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: