Malzemeler:

4 adet tavuk göğsü
1 dal fesleğen
1 dal adaçayı
1 çorba kaşığı beyazbiber
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlıkaşığı kekik
1 tatlıkaşığı pul kırmızıbiber
Sıvıyağ(kızartmak için]
Sosu İçin:
1 adet dolmalık kırmızıbiber
1 adet kırmızısoğan
1/2 salatalık
1 adet avokado
1 limonun suyu
1 tatlıkaşığı sirke
1 tatlıkaşığı toz şeker
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Fesleğen yapraklarınıve adaçayınıince kıyın. beyazbiber, kırmızıbiber,
Kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.
Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın. üzerlerini yağlayıp
Baharatlıotlu karışıma bulayın.
15 dakika bekletin. tavukların iki tarafınıkızdırılmışsıvıyağda kızartın.
Sosu için, küp şeklinde doğranmışbiberi, ince kıyılmış soğanıve küp
Şeklinde doğranmışsalatalığıbir kaseye koyup karıştırın.
Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Kararmamasıiçin üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin.
Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmıştavuklarıkoyarak servis yapın.



This entry was posted on 04:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: