Malzemeler:

800 gr dana kuşbaşı
4 soğan
80 gr tereyağ ıveya margarin
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
1 çorba kaşığı sirke
4-5 dişsarmısak
2 defne yaprağı
4 olgun domates
1 su bardağı et suyu
1 tutam mercanköşk
1 tutam kimyon
Tuz

Hazırlanışı:

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. soğanlarısoyup ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarınısoyup küp şeklinde doğrayın.
Tavada tereyağ ınıeritin. soğanlarıilave edip pembeleşinceye kadar orta
Ateşte kavurun. kırmızıpulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.
Eti tavaya ilave edip karıştırın. defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu
Ekleyin. sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. et suyu
Ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Doğranmışdomatesi ilave edip kapağıkapalıolarak ağır ateşte 1.5-2 saat
Pişirin. etin dibe yapışmamasıiçin ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. suyunu
Çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. gulaşpiştikten sonra sarımsak
Dişlerini içinden çıkarın. sıcak olarak servis yapın. 


This entry was posted on 02:21 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: