Malzemeler:

2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet)
3 adet soğan (orta boy)
2.5 fincan zeytinyağı
½ bardak limon suyu
1 demet maydanoz
5 dişsarımsak
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüşceviz içi
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Tarçın

Hazırlanışı:

Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika
Kadar oda sıcaklığında bekletin. bilahare levrekleri yağlanmıştepsiye dizip
160-180oc’a ayarlanmışfırında 20 dakika pişirin. sonra balıkların
Derisini ve kılçıklarınıayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın.
Çok ince doğranmışsoğanlarıyağda kavurun (yakmayın). İnce doğranmış
Maydanoz ile ince döğülmüşsarmısağıilave edip kavurmaya devam
Edin.kavrulmuşkarışıma limon suyu, tahin, dövülmüşceviz, karabiber,
Bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin. karışımıbir kaba alıp balık
Etini ilave edin ve iyice karıştırın. düz tabaklara balık şekli vererek
Yerleştirin.
Soğuk servis yapılır.



This entry was posted on 14:56 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: