Malzemeler:

200 gr tavuk göğsü (ince şeritler halinde dilimlenmiş)
1 tane havuç (ince ve yuvarlak kesilmiş)
4 tane taze soğan (yalnızca yeşil kısımlarıkullanılacak)
50 gr kayın mantarı
50 gr soyulmuşbadem
2 çorba kaşığı istiridye sosu
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı  şeker
2 dişezilmişsarımsak
Tuz

Hazırlanışı:

İnce şeritler halinde kesilmiştavuk etleri, 2 çorba kaşığı nişasta, bir tutam
Beyaz biber ve karbonat ilave edilerek yaklaşık bir saat marine edilir.
Diğer bir yanda da bademler sıcak suya konarak bekletilir.
Daha sonra wok'a ya da derince bir teflon tavaya sıvıyağkonarak marine
Edilmiştavuk etleri pişirilir ve tavadan başka bir süzgece alınarak yağı
Süzülür.
Başka bir tavaya dövülmüşsarımsak, havuç, mantar ve tavuklar atılır.
Üzerlerine 1 kepçe sıcak su ile birlikte istiridye sosu, tuz ve şeker ilave
Edilerek birkaç dakika çevrilir. 2 çorba kaşığı nişasta 1 kepçe sıcak suyla
Karıştırılarak yemeğe konur. bir taşım ocakta pişirildikten sonra taze
Soğan ve bademler yemeğe eklenir ve servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun :) 


This entry was posted on 08:13 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: