Malzemeler:

500 gr hindi but
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
300 gr kuru mürdüm eriği
200 gr kuru kayısı
100 gr kuru çekirdeksiz üzüm
50 gr badem
50 gr şam fıstığı
3.5 su bardağı tavuk suyu

Hazırlanışı:

Hindiyi düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su doldurup 15 dakika
Haşlayın. hindiyi süzüp etlerini iri parçalar halinde ayırın. pirinci ayıklayıp
Kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. soğanırendeleyip bir tencerede 2
Yemek kaşığı margarinle kavurun. süzülmüşpirinci ilave ederek pirinci 2-3
Dakika kavurun. kaynar hindi suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. pilavı
Demlenmeye bırakın. hindi etlerini pilavın içine atarak karıştırın. kayısıve
Mürdüm eriğini küçük parçalara bölüp 10 dakika ılık suda beklettikten
Sonra süzün. İki yemek kaşığı yağıtencerede eritin. şam fıstık ve
Bademleri biraz kavurun. kayısı, üzüm ve erikleri ekleyip 2 dakika daha
Kavurun. demlenen pilavıservis tabağına yerleştirip üstüne
Kavurduğumuz kuru yemişleri dökün. sıcak servis yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 07:34 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: