Malzemeler:

Soğan 4 orta boy 300 gr
Kıyma (iri çekilmiş) 1 su bardağı 175 gr
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gr
Havuç 5 küçük boy 265 gr
Pirinç 2 su bardağı 360 gr
Tuz 2 tatlıkaşığı 15 gr
Aspur (haspir) 1 tatlıkaşığı 0,4 gr
Su (sıcak) 4 su bardağı 800 gr

Hazırlanışı:

Soğanısoy, iri iri doğra, kıyma ve yağla birlikte tencereye koy, kapağı
Kapat, kısık ateşte bıraktığısuyu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişir.
Havuçlarıyıka, kazı, kibrit çöpü şeklinde doğra, kıyma karışımına ekle, ara
Sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşat. pirinci yıka, süz karışıma ilave et, bir
Kaç kez çevir. tuz, aspur ve suyu kat, karıştır. önce orta, sonra kısık
Ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir, üzerine peçete koyup 20
Dakika dinlendir.



This entry was posted on 12:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: