Malzemeler:

2 soğan
2 havuç
1 kereviz
1 sap pırasa
1,2 kg patates
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı margarin
2 et suyu tableti
1 defne yaprağı
1,3 kg dana fileto
500 gr süt kreması
Rendelenmişlimon kabuğu

Hazırlanışı:

Soğanlarıkabuklarınısoymadan doğrayın. havuç, kereviz ve pırasayı
Yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. margarini bir
Tencerede eritin. soğanlarıyağda kavurun. sebzeleri ekleyip kavurmaya
Devam edin. 2,5 litre su ilave edin. etsuyu tabletlerini ekleyin. tuz ve
Karabiberle tatlandırıp defne yaprağınıekleyin. dilimlenmişfiletoyu
Tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarınısoyduktan sonra sekize bölün.
Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasınıçırpıp
Limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patatesleri haşlayın. kalan süt kremasınıdereotu ve suyu süzülmüş
Patatesle karıştırın. tuz ve karabiberle tatlandırın. eti tencereden alıp
Servis tabaklarına yerleştirin. kremalıpatates eşliğinde servis yapın. 


This entry was posted on 02:19 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: