Malzemeler:

1 kuzu ciğeri
500 gr kuzu eti
100 gr mantıhamuru
1 avuç nohut
1 adet sivribiber
1-2 arnavut biberi
1 pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
1 kuzu beyni
2 çorba kaşığı tereyağ ı
1 adet soğan

Hazırlanışı:

tereyağ ınıbir tencereye alın. kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış
Soğan ve zar biçimindedoğranmışolan kuzu etlerini tencereye alıp,
Kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.
Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmışnohutu tencereye koyun.
Pişerken küçük kesilmişciğer,sivribiber, arnavut biberi ve mantıhamurunu
Sırayla ilave edin. kısık ateşte birlikte pişirin.
Pırasayıyıkayıp, ayıklayın. halka halka doğrayın. tencereye ilave edin.
Tuz, karabiber,kırmızıbiber ve beynini birkaç parçaya bölünmüşolarak
Tencereye alın. 5 dakika daha pişirip,sıcak servis yapın.



This entry was posted on 00:11 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: