Malzemeler:

1 koyun karaciğeri
½ bardak un
1 bardak sıvıyağ
1.5 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 soğan
1 demet maydanoz
Tuz

Hazırlanışı:

Ciğerin zarınısoyun. yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. yıkayıp,
Sularınısüzün. ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın.
Kızgın sıvıyağa ikişer üçer atın. bir dakika kadar pişirip tavadan alın.
Çıkarıp üzerine tuz serpin.
Tavadaki yağın üçte birine kırmızıbiberi serpin. kızdırıp, ciğerlerin üzerine
Gezdirin. soğanlarısoyup, piyazlık doğrayın. tuz, serpip, elinizle
Mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin. İçine ince kıyılmış maydanozu
Karıştırın. ciğerin yanında servis yapın



This entry was posted on 00:10 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: