Malzemeler:

İçi:
250 gr. az yağlıkıyma,
2 adet ortaboy kıyılmış soğan,
1 tatlıkaşığı baharat,
1 tatlıkaşığı kırmızıbiber,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
Suyu:
Yarım tavuk veya 500 gr. kuşbaşıyağlıet,
1/2 bardak nohut,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1/2 limon, 1 yemek kaşığı tereyağ ı,
1 yemek kaşığı nane,
1 tatlıkaşığı tuz, yeteri kadar su.
Köftesi:
500 gr. yağsız kıyma,
500 gr. simit,
2 tatlıkaşığı kırmızıbiber,
1 tatlıkaşığı tuz, 1 adet yumurta,

Hazırlanışı:

Simit, yağsız kıyma, iki tatlıkaşığı kırmızıbiber, bir tatlıkaşığı tuz, ince
Ince doğranmışbir küçük soğan, bir çay kaşığı kara biber ve bir yumurta
Birbirine katılarak iyice yoğrulur. ayrıbir kapta, içinin malzemesi kavrulur
Ve bir harç elde edilir. yoğurulmuşköfteden pinpon topu kadar parçalar
Ayrılır, parmakla oyulur. İçine hazırlanmışiç harcından konularak
Yuvarlanır. bunlara akıtma denir. kalan köfte kiraz büyüklüğünde
Yuvarlanıp süzgeçte akıtmalarla birlikte su buharında haşlanır. bir gece
Önceden ıslatılmışnohut, tavuk veya et, salçalar ve limon, tuz ilave edilip
Pişirilir (tavuk kemiklerinden ayrılıp temizlenir). hazırlanan akıtma ve
Köfteler bu suyun içerisine atılıp birkaç dakika kaynatılır. servis yapılırken
Üzerine nane ile ısıtılmış yağdökülür



This entry was posted on 03:03 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: