Malzemeler:

4 katıhaşlanmışyumurta
60 gr. ince kıyılmış salam (dilediginiz cesit)
150 gr. (½ su bardağı ) tereyağ
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış )
1 tatlıkaşığı kekik
1 tatlıkaşığı ketçap
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Yumurtalarıboyuna ikiye bölünüz ve sarılarınıçıkarıp orta büyüklükte bir
Kaseye koyunuz, beyazlarınıbir kenara bırakınız. yumurta sarılarına
Salamı, tereyağ ının yarısını, kıyılmış taze soğanı, kekiği, ketçabı, 1
Yumurtayı, tuzu ve biberi katınız. tahta bir kaşıkla karışımıpütürüksüz
Olana kadar karıştırıp ezerek kremamsıbir hale getiriniz. karışımıyarım
Yumurta beyazlarının içine doldurup beyazlarıbirleştiriniz. (yarımların
Birbirine tam yapışmasıgerekmez.) İkinci yumurtayıküçük bir kasede
Çatalla çırpınız. doldurulmuşyumurtalarıönce çırpılmışyumurtada, sonra
Galeta ununda yuvarlayınız. orta büyüklükte bir tavada kalan tereyağ ını
Eritiniz; doldurulmuşyumurtalarıtavaya yerleştirip 5 dakika, kızarana
Kadar, pişiriniz. bir kevgirle yumurtalarıtavadan alınız ve ısıtılmış bir
Tabağa dizip hemen servis ediniz.afiyet olsun :)



This entry was posted on 02:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: