Malzemeler:

4 adet alabalık (yaklaşık 1 kg)
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 demet taze soğan
10 adet mantar
1 parça taze zencefil (1/2 kibrit kutusu büyüklüğünde)
1 adet yesil sivri biber (küçük boy)
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı beyaz şarap

Hazırlanışı:

Balığıboylamasına fileto çıkarın. her iki yanınıtuz ve karabiberleyip 20
Dakika kadar dinlendirin.
Balıkların tamamınıalabilecek ve üstünü kapabilecek büyüklükte
Aluminyum folyoyu fırın tepsisine serin. hafif yağlayıp balık filetolarını
Yerleştirin. bu arada fırını180oc’a ısıtın.
Bir tavada yağıkızdırın. taze soğanıyaklaşık 2.5 cm boyunda doğrayın,
Sonra her parçayıboylamasına dörde bölün. yeşil birerin kapağınıkesin,
Çekirdek yuvalarınıçıkarıp,aynen soğanlar gibi, 2.5 cm boyunda ince
Şeritler halinde doğrayın. mantarlarıda büyüklüklerine göre ikiye veya
Dörde bölün. zencefili küçük parçalar halinde doğrayın. tamamınıtavaya
Koyun, şarap ve soya sosunu da ilave edip 5 dakika kadar çevirerek
Kızartın.
Karışımıfolyadaki balıkların üzerine eşit tarzda dökün, folyonun üstünü ve
Kenarlarınıkapatıp fırında 45 dakika pişirin.
Folyolardan çıkarıp tabaklara alın ve sıcak servis yapın.



This entry was posted on 14:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: