Malzemeler:

Her biri yaklaşık 150 gr.lık 4 dilim sığır filetosu
2 dişsarmısak
100 gr yeşil zeytin
1/2 acıkırmızıbiber
100 gr çok küçük doğranmışdomates
1/2 su bardağı kırmızı şarap
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağıöldürün,eti ekleyip,harlıateş
Üstünde iki taraflarıda altın sarısırenk alıncaya kadar kızartın.sonra etleri
Çıkarın.aynıyağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmışacıkırmızı
Biberi koyun.
Harlıateşte 2 dk kadar pişirin.şarabıkatıp buharlaşmasınıbekleyin.
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz
Tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
Filetolarısıcak servis tabağına koyun.üzerine bir miktar pişme suyundan
Ilave edin ve hemen servis yapın.



This entry was posted on 02:18 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: