Malzemeler:

Basmati pirinci:480gr
Zeytin yağı
Permasan peyniri:100gr
Hellim peyniri:100gr
Gravyer peyniri:100gr
Tavuksuyu:1lt
Tuz

Hazırlanışı:

Basmati pirincimizi sadece yıkıyoruz.tenceremize bir miktar
Zeytin yağımızıekleyelim ve pirincimizi hafif ateşte kavuralım
10-15 dakika kavurduktan sonra yavaşyavaştavuk suyumuzu
Yediriyoruz.buraya dikkat edelim suyu yavaşyavaşkepçe
Yardımıyla yedirip karıştırıyoruz 1lt tavuk suyunu yedirdikten sonra
Kapatmaya yakın peynirlerimizden bir parça ayırarak peynirlerimizi
Ekleyerek biraz pişirelim.
Isıyıya dayanıklıkaselere pilavımızıdağıtalım porselen olursa daha
Iyi olur ve kalan peynirlerimizi üstlerine ekliyerek pilavımızı
Fırınlayalım.160c 4-5 dakika ve çıkaralımüstlerine isterseniz çeri
Domatesiyle süsleyip servis edelbilirsiniz. afiyet olsun :)



This entry was posted on 07:13 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: